Onze Methode

Witte tanden horen bij een gezond en verzorgd uiterlijk. Door roken, eten en drinken verkleuren uw tanden op den duur. De verkleuring, die u niet kunt wegpoetsen zit in uw tanden en is plantaardig (koffie, thee, wijn etc.). Uw glazuur is namelijk een fijnmazig raamwerk van heel minuscule gaatjes, waar deze plantaardige kleurstoffen langzaam indringen. De speciale gel van Salon Broso reageert alleen op plantaardige verkleuringen en zorgt ervoor, dat uw tanden het licht niet langer absorberen maar juist terugkaatsen.
Omdat de gel alleen reageert op de plantaardige stoffen, is het volledig veilig voor uw glazuur en tandbeen. Wij zijn gecertificeerd. Wij zijn getraind en weten precies hoe u uw gebit veilig wit kunt maken en houden.

Er bestaan 2 soorten tandenbleekbehandelingen
Een tandenbleekbehandeling bij de tandarts met 6 % waterstofperoxide. En een tandenbleekbehandeling bij Salon Broso. Deze is zonder waterstofperoxide en met een uniek wereldwijd gepatenteerd tandenbleek gel. Dus veilig en niet schadelijk voor je glazuur en tandvlees in 30 minuten tijd.

De methode
Wij zullen u instrueren. Van te voren poetst u uw tanden. Wij plaatsen een bitje met de gel in uw mond. Dit om te voorkomen, dat de gel verdunt wordt met speeksel, waardoor de werking afneemt. De bitjes met de gel dient u te dragen, terwijl u onder de lamp zit. Bij erg verkleurde tanden is het soms nodig om de behandeling na twee maanden te herhalen. Vanaf twee dagen na de behandeling kunt u gebruik maken van onze tandpasta. Hier poetst u uw tanden mee.

Voor en na de behandeling

Hoe lang blijven mijn tanden wit?
Uiteraard dringen plantaardige kleurstoffen in uw tanden wanneer u gaat eten en drinken. Het verschilt per persoon, maar het resultaat blijft circa één tot vier jaar zichtbaar. Intussen tijd kunt u, wanneer u dat wenst de procedure herhalen.

Hoe licht worden mijn tanden?
Na een Tandenbleekbehandeling bij Salon Broso, met onze unieke formule, kunnen uw tanden 4 – 15 tinten lichter worden in slechts 30 minuten. Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepalen voornamelijk de kleur van een tand of kies, het glazuur is vrijwel doorzichtig. De kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald, waardoor de één wittere tanden heeft dan de ander. Over het algemeen zijn hoektanden van nature iets geler van kleur. Dit komt omdat de laag tandbeen van de hoektanden dikker is. Door veranderingen in het tandbeen kunnen verkleuringen aan tanden en kiezen optreden.

Voor wie is de tandenbleekbehandeling geschikt?
De tandenbleekbehandeling is geschikt voor iedereen die zijn of haar eigen tanden heeft. Omdat de tandenbleek gel alleen reageert op de plantaardige verkleuringen van roken, eten en drinken, dient u er rekening mee te houden, dat kunstmateriaal – zoals bijvoorbeeld stifttanden of vullingen – niet wit worden. Dit kunstmateriaal kleurt het product wel weer terug naar de oorspronkelijke kleur, zoals die bij het plaatsen was. Mocht u het kunstmateriaal na die tijd lichter willen maken, dan zou u dat eventueel na de behandeling bij uw eigen tandarts kunnen laten aanpassen. De behandeling kan vanaf de leeftijd vanaf 18 jaar.

Zwanger of borstvoeding

Niet bleken. De welbekende mondspoelingen bevatten tot 6 keer meet natriumperboraat en die zouden zonder problemen gebruikt kunnen worden door zwangere vrouwen. Toch staat de stof boorzuur er om bekend dat het schadelijk zou kunnen zijn voor het ongeboren kind, echter zullen de hoeveelheden aan inname hoger liggen. Toch willen we wegens gebrek aan onderzoek dit risico niet nemen.

error: Content is protected !!